kalevikamarainen

Puheet Suomen vastuista ja EU-politiikasta muuttuvat Timo Soinilla?


Muuan blogisti esittää Timo Soinin pitäneen totuutena Helsingin Sanomien uutista 14.12.2011 Suomen yli 50 miljardiin nousevista Suomen EU-vastuista. HS julkaisi 16.7.2012 uuden uutisen
samasta aiheesta, jossa puhuttiin yli 30 miljardiin nousevista Suomen
vastuista. Erotus on 20 miljardia.

http://www.hs.fi/talous/Suomen+rahoitusvastuut+kasvavat+yli+50+miljardiin+euroon/a1305551321434

http://www.hs.fi/digilehti/kotimaa/VM+arvioi+Suomen+vastuiksi+yli+30+miljardia/a1342322383219


Valtiovarainministeriön  huhtikuinen vastuulaskelma päätyy huomattavasti pienempään vastuumäärään.

http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/03_muut_asiakirjat/Selvitys_Suomen_vastuista_24huh2012lop.pdf


Muuttuvatko siis puheet? Käykääpä katsomassa alkuperäinen blogi.

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111584-puheet-suomen-vastuista-ja-eu-politiikasta-muuttuvat-timo-soinilla


Jos haluatte kommentoida, tervetuloa vaan. Aihe on Puheet Suomen vastuista ja EU-politiikasta muuttuvat Timo Soinilla? Yli laidan heittelen kaiken muun.


Terveisin Kalevi Kämäräinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tänään Karjalaisessa oli grafiikka Suomen vastuista eri tilanteissa. Tuokin Grafiikka osoitti Suomen nykyisten vastuiden olevan n. 30 miljardia. Harmaat pylväät sitten kertoivat kuinka pahimmassa tapauksessa voisi käydä ja ne yhteenlaskettuna osoittivat n. 80 miljardin kokonaisvastuita jotka kansallemme voisivat langeta.

Minusta tuo 30 miljardiakin on jo 30 miljardia kertaa liikaa, koska me emme ole tehneet nuita velkoja. Miksi meidän niitä tulisi maksaa?

Juha Ritvanen

Niin, miksi suomalaisten pitäisi ylipäätänsä maksaa yhtään mistään mitään, eikö niin?
Kaikkihan maailmassa pitäisi saada ilmaiseksi, eikö vain? :)
Sitten kun tähän lisätään se, että nationalistinen ideologia ei hallitse kaikkea maailmassa niin mihin vedät sen ideologian rajat?
Aina kun ostat jotain euromaiden ja varsinkin EU:n ja Euroopan ulkopuolella tehtyä tavaraa/elintarviketta, miksi teet niin?
Miksi sinun tulisi maksaa muille maille jotain, kun kerran ostat sen tuotteen Suomessa?

Kertoisitko sen ideologisen perustan, miksi todennäköisimmin ostat lähes joko päivä jotain, josta maksat osan Euroopan ulkopuolelle?
Vaadin sinulta myös todisteet, että kaikki mitä teet, menee vain ja ainoastaan Suomen ja suomalaisten hyväksi yhtenä maana maailmassa.
Todista itse, että teet kaiken vain Suomen ja suomalaisten hyväksi, mitä ikinä teetkin elämässäsi. Ole hyvä ja tee se. Sitähän sä vaadit sinun omilla nationalistisilla viesteilläsi (ja joita haluat koko ajan vahvistaa), eikö?

Juha Ritvanen

Et sitten parempaan pystynyt?

Paljonkos jo nyt sitten olet itse ihan henkilökohtaisesti heittänyt rahaa hukkaan tähän astisessa elämässäsi? Uskallatko laskea? Miten sen lasket?

Itse voin sanoa näin äkkiseltään, että olet tuhlannut varmaan ainakin 50000 euroa ihan turhiin asioihin elämässäni, jolle varmasti olisi löytynyt parempaakin käyttöä. Eipä se kuitenkaan ole estänyt minua elämästä eteenpäin jos on vähänkin itsetuntoa ja ymmärrystä itsestään olemassa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Juha Ritvanen
Ei. En ole vaatinut enkä saanut mitään ilmaiseksi, kuten väität. Isäsi on niin saattanut sinun kohdalla tehdä, eli antanut kaiken tekemättä mitään.

Sinun nationalistinen ideologiasi on steinerkoulussa opetettu ei minun savotassa pentuna! Se raja kulkee siinäkohti, kun minun pitää sinut raahata sieltä pois !

Ostan Suomen ulkopuolelta tuotuja tuotteita, koska te tuotte niitä maahan saadaksenne suuremman voiton kaupankäynnistä. Te teetätte tuotteet halpamaissa voittojenne maksimoimiseksi, ettekä ajattele , kotimaista työvoimaa vaan pelkästään voittoa. Ette arvosta laatua tai alkuperämaata puhumattakaan eettisistä olosuhteista tai arvoista. Te MukSut, eli mukasuvaitsevat olette niitä herran pentuja jotka luulette olevanne yläpuolella tavallisen kuluttajan, kuten sinä juuri osoitit.

Vaadit minua näyttämmään ja todistamaan isänmaallisuuteni ja sen, että ostan vain Suomalaisia tuotteita. Näytä sinä Vihreä porvari ensin, mitä sinä täällä suomessa tuotat ja miten sinä haluat palkkaa maksaa Suomalaisista tuotteista ja Palveluista ! Tilaatko Kiinasta hinauspalvelun, kun toinen ajovalopoltin sammuu ?

Minä ostan lähilihaa paikallisilta tuottajilta. Mistä sinun valmisateriat tulevat ? Minä käyn keräämässä sienet ja lakat, puolukat, mustikat,... itse metsästä ja soilta, minkä maalaiset tuotteet sinulla on pakastimessa ?
Mitä nuihin velkojen maksuun tulee, niin kun olet niin valmis maksamaan toisten maiden pankkiirien ja sijoittajien riskin otosta johtuneita tappioita, niin voisitko maksaa meidän Suomalaisten puolesta ne?

Pyydät minua todistamaan, että teen kaiken vain Suomen ja Suomalaisten hyväksi. Tässä on sinulle todistus jonka olen antanut vuonna 1988:

Minä Seppo Lavikainen lupaan ja vakuutan kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, kunniani ja omantuntoni kautta,
olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.
Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.
Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.
Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.
Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.
Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

Oletko sinä vannonut tuon valan?

Ellet ole "veljeni", niin pyydän sinua syömään jatkossakin hampurilaisia ja muita roskaruokia, mutta älä tule minun savotoihin, koska en jaksa olla aina sinua paapomassa. Kun sinä räkänokka seuraavan kerran kyseenalaistat isänmaallisuuteni, niin laitetaan lihapullat pöydälle ja katsotaan kummalla pullat sisältävät enemmän kotimaista lihaa. Kun sinä räkänokka seuraavan kerran kyseenalaistat minun isänmaallisuuteni, niin laitetan ne lihapullat pöydälle ja katsotaan kummalla on enemmän kotimaista lihaa. Varmaan toisella kerralla jo ymmärsit.

Ystävällisin terveisin. Seppo Lavikainen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kylläpäs nyt valtuustoehdokas lämpesi vähillä puilla.

Juha Ritvanen

Tais keittää vähän yli kun osuin johonkin arkaan kohtaan?

Suosittelisin sinua hieman vaikka lukaisemaan kuinka paljon ja millä arvoillani olen kirjoittanut mm. Perussuomalaisia kuin muitakin nationalistisia puolueita vastaan.

Olen muuten käynyt itsekin armeijan samana vuonna kuin sinä.
Menepäs poika vaikka nurkkaan häpeämään, jos et oikein ymmärrä mille arvoille ja kokemuksille minä perustan arvoni ja näkemykseni.
Koita sen jälkeen ymmärtää jotain sekä muista ihmisistä että itsestäsi jotain hyvin arvokasta.

PS. Vanhempani muuten näkivät nälkää kun olin ihan pieni. Se ei estänyt heitä nousemaan sen ajan Suomessa ns. keskiluokkaan.
Jo edesmennyt isäni muuten teki elämäntyön liikuntavammaisten parissa (lähinnä tekniikan avulla) heidän pyrkimyksessään elämään mahdollisimman normaalia ja liikkuvaa elämää.

Juha Ritvanen

Valitettavasti kaikki viestissä kertoo jollain tapaa oikeastaan vain ja ainoastaan itsestäsi ja sinun arvoistasi - ei minusta eikä muista arvoista.

Heikki Knookala

siis tarkoitatko että esim. tuo 80 miljardia on sitten ok, kunhan vaan saadaan olla EU:ssa ja eurossa? Sä oot kyllä malliesimerkki....

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Niiden lukujen perään minä tässä kyselenkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Olli Pusa

Täällä laskeskeltiin jo viime syksynä Suomen sitoumusten määrää, kun virallinen totuus väitti lukua muutama sata miljoonaa. Tulos oli 50 miljardia +- 20 miljardia. Sen jälkeen Hesari teki laskelmansa, jossa päätyi vähän yli 51 miljardin summaan.

Tulos riippuu siitä, otetaanko laskelmissa mukaan korot (kuten yleensä) tai ei ja lasketaanko vakuushärveleistä Suomen sitoumusten kokonaismäärä vai vain se osa, joka sillä hetkellä on kohdistettu jollekin valtiolle. Nuo vaikuttavat vastuiden määrään kymmeniä miljardeja.

Ja otetaanko laskelmissa mukaan Suomen Pankin riskit EKP:n Target-järjestelmässä. Virallisen liturgia mukaanhan ne eivät ole ollenkaan riskejä samoin kuin taannoisissa pankkien stressitesteissä kriisimaiden lainat eivät olleet riskejä. Ne testithän todettiin yleisesti puhtaaksi huijaukseksi.

Target-saamiset syntyvät esimerkiksi kun kriisimaan yritykset ja asukkaat siirtävät rahansa turvaan suomalaiseen pankkiin. Tuon rahan Suomen Pankki siirtää EKP:lle Target-järjestelmän kautta ja sille tulee saaminen EKP:ltä. Kuka sen maksamisesta vastaa, jos kriisimaat kaatuvat? Ei kukaan, koska esim. Saksan keskuspankilla on itsellään kymmenkertaiset saatavat. Eli suuri osa niistä tulee tappioksi Suomen Pankille. En ole kesällä seurannut Suomen Pankin Target-saatavienkehitystä, mutta viimesin bongaamani luku oli liki 80 miljardia.

Asiasta voit vapaasti repiä huumoria ja ristiä kädet ja toivoa parasta. Mutta sinänsä kauhistuttavaa on, ettei Suomessa ole kunnollista käsitystä tällaisten riskien suuruudesta, vaikka osalle keksisikin selitykseksi poliittisen pimityksen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Pusaltakin tulee ihan asiatekstiä, kunhan malttaa olla sotkeutumatta kaiken maailman demla-salaliittohöpinöihin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Olli Pusa

Entäpä jos oletkin itse pihalla Demla-asiassa? Et kai ole jäsen?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olen minä ennenkin juristina havainnut, että hyvät neuvot jäävät usein varteenottamatta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Olli Pusa

Sitähän minäkin murehdin, kun hyvät neuvoni eivät mene perille. Et vastannut kysymykseeni Demlan jäsenyydestä. Onko se ¨liian arka aihe?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei se ole liian arka aihe vaan lähinnä huvittava sellainen. En ole jäsen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Olli Pusa

Se mikä huvittaa, lienee kovin yksilöllistä. Jotenkin minua ei huvita, että merkittävä osa Suomen oikeuslaitoksen keskeisistä henkilöistä haluaa nimenomaan tunnustautua KGB:n aikoinaan rahoittaman stalinistijärjestön perillisen jäseneksi. Varsinkin kun muistaa, mitä organisaatiota Venäjän nykyinen presidentti lähipiireineen aikoinaan edusti - ja nykyäänkin?

Mutta se on hyvä uutinen, ettet ole jäsen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Totisesti se on kovin yksilöllistä nimenomaisista haluista ja tunnustautumisista puhumattakaan. ¡Viva salaliitto!

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset