kalevikamarainen

Suomi – parlamentaaristen käytöstapojen perämetsä

Kehitysministeri Heidi Hautalan kiinnijääminen kahdesta ministerikautta edeltävästä harmaan talouden epäselvyydestä on herättänyt keskustelua hänen asemastaan ministerinä ja harmaan talouden ministerityöryhmän jäsenenä. Ennen kuin Hautala teki omat työryhmän jäsenyyttä koskevat johtopäätöksensä, pääministeri Katainen ja Vihreiden puoluejohtaja Niinistö ehtivät jo antaa Hautalalle ”synninpäästön”. Oikeusministeri Henriksson ja Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Haavisto taas halusivat Hautalan luopuvan tehtävästään harmaan talouden ministerityöryhmän jäsenenä.
http://www.hs.fi/kotimaa/Katainen+Hautalan+toimet+eiv%C3%A4t+vie+uskottavuutta+harmaan+talouden+torjunnassa/a1363320102559
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288548334202.html
http://yle.fi/uutiset/henriksson_hautalan_ei_ole_sopivaa_jatkaa_harmaan_talouden_ministeriryhmassa/6540209
http://yle.fi/uutiset/pekka_haavisto_vaihtaisi_hautalan_ministerityoryhmasta/6540423
http://yle.fi/uutiset/hautala_jattaa_ministerityoryhman/6540762

Suomessakin on ministereitä satunnaisesti eronnut aina pääministeriä myöten. Toisaalta mitään selviä käytäntöjä ei ole, ja ne tuntuvat vaihtelevan varsin lyhyenkin ajan sisällä. Esimerkiksi pääministeri Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan tehtävästään valehtelun takia vuonna 2003, kun taas vuonna 2012 puolustusministeri Stefan Wallin sai Eduskunnassa luottamuslauseen valehdeltuaan varuskuntaverkon ”kehittämistä” koskevassa asiassa.
http://kemppinen.blogspot.fi/2012/03/wallin-ja-sama-ruotsiksi.html
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/wallinin-kohtalo-on-demarien-kasissa
http://yle.fi/uutiset/wallin_sai_eduskunnan_luottamuksen/3353449

Meidän olisikin jo korkea aika pohtia, minkälaiseen kulttuuripiiriin me täällä haluamme parlamentaaristen tapojen suhteen kuulua. Tämänhetkinen poukkoilu ministereiden pärstäkertoimen mukaan ei ole mistään kotoisin, koska arveluttavien tekojen poliittiset seuraamukset riippuvat juuri pärstäkertoimesta eivätkä johdonmukaisesti tekojen arveluttavuudesta.

Teknisesti yksinkertaista olisi kirjata ”pöytätavat” ylös Britannian tapaan.
http://www.cabinetoffice.gov.uk/sites/default/files/resources/ministerial-code-may-2010.pdf

Kun kerran pääministerikin olisi meillä kierrätyksessä, jos brittiläisiä ”pöytätapoja” noudatettaisiin (kts kolme esimerkkiä lähdeviittauksineen), parannusta tuskin on luvassa. Poliittinen ”kulttuurimme” siis jatkanee linjalla ”we are not servants but masters” eikä ”we are not masters but servants” (Foreword by The Prime Minister s. 2).

искренне ваш Калеви Кямяряйнэн

Pääministeri Kataisen junailema tutkimusprosessi ilman kilpailutusta kaverilleen:
http://m.iltalehti.fi/uutiset/2013022516716113_uu.shtml
http://selkosanomat.fi/kotimaa/katainen-tilasi-tutkimuksen-ystavaltaan/
Selflessness (s. 25)

Ympäristöministeri Niinistön käyttäytyminen hänen kritisoidessaan Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Holmlundin toimia homoavioliittolakiasiassa:
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133261-valehtelua-vaiko-tietamattomyytta-arkadianmaella
1.1 ja 1.2 c. (s. 1)

Liikenneministeri Kyllösen VR:ää myötäilevät lausunnot ministerin käydessä VR:n Hyvinkään konepajalla:
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/135207-mot-vr-tuhoaa-kayttokelpoista-rautatiekalustoa
7.20 (s. 17)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Kalevin kanta on perusteltu ja juridisesti kestävälle pohjalle rakennettu. Poliitikkojen kotipesä pitäisi olla perustettu selkeille ja johdonmukaisille pelisäännöille eikä siten, että lottokoneella arvotaan aina kulloisenkin erityistapauksen kohtalo. Silmiinpistävää tässä on, että tapausten määrä on suht iso ja ihan kuin ne olisi lisääntymään päin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä kertoo meille jotain päättäjien yhteishengestä.

kati sinenmaa

Eiköhän poliitikoillekin riitä, että noudattavat säätämiään lakeja. Jos nimittäin poliitikoita varten olisi erilliset pelisäännöt, niin silloin poliitikoiden säännöt olisivat eittämättä erilaiset, joilla kansalaiset pelaavat peliä nimeltä Suomi

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Eiväthän nuo olisi erillisiä pelisääntöjä, vaan täydentäisivät olemassa olevia poliittisten päättäjien suhteen. Ja siinä vaiheessahan ne koskisivat tavallista pulliaista, kun hänestä tulee ministeri.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten kun minä olisin liittämässä mukaan "valehtelijoiden kerhoon" myös ministeri Urpilaisen. Perusteluna se kun hänhän on useaan otteeseen todennut ettei veroparatiiseja pidä tukea vaan ne on kitkettävä. Miten ollakaan nyt on Urpilainen ollut kuitenkin hyväksymässä Suomen osallistumisen veroparatiisimaa Kyproksen tukipakettiin. Minusta tuollainen käytös ministeriltä on selvää valehtelua kansalaisille. Onhan tietysti niin että kansalaisilla on seuraavissa vaaleissa sanansa sanottavana äänten muodossa. Katsotaan miten pitkä on kansalaisten muisti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miksi eduskunta otti tämän paketin yleensä käsittelyyn? Kuka painosti?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eihän sitä ole käsittääkseni vielä eduskunnassa käsitelty. Ei ole edes voitu kun ei ole tiedetty mitä paketti sisältää ehtoineen. Suuri valiokuntahan on vasta äänestyspäätöksellä 19-9 antanut evästykset Urpilaiselle neuvotteluun. Siis hallituspuolueiden äänin, myös niiden kokoomuslaisten äänin jotka kyselytunnilla olivat vastaan tukipakettia. Valiokunnan äänestyksessä vain oppositio oli vastaan äänillä 9.

Tällainen hallitus meillä on. Ilmeisesti hallituksella oli jopa tarkoituksena että suureen saliin ei tarvitse tuoda edes tiedonantoa. Oppositiosta ainakin PS on uhannut välikysymyksellä jollei hallitus tuo tuota tukipakettia suureen saliin äänestettäväksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Noinhan se menee, mutta miksi otsikoinnnin kärkeä ei suunnata sen oikaan kohteseen eli hallitukseen ja Suureen valiokuntaan, vaan puhutaan venäläisestä mafiasta? (Ei koske Kalevin blogia.)

Suuri valiokuntako on suomalainen mafia 19-9?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Sorry kirjoitusvirhe, pitää olla 16-9. On se suomalainen mafia 16 äänen, siis hallituspuolueen edustajan voimalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Epätarkkuus numeroissa?

Todettiin perustuslain 50 §:n 3 momentin nojalla, että valiokun-
tien jäsenten on noudatettava va
iteliaisuutta va
liokunnassa käy-
dystä keskustelusta ja muistion sisällöstä.

Pohjaesitystä vastaan käydyssä äänestyksessä meni numerot 16-9 ja tuloksena oli (Su VX21/2013 vp), jonka pohjalta neuvotteluja ilmeisesti käytiin;)))

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Nuo kolme omaani olivat vain esimerkkejä aiheesta eikä sitä ollut tarkoitettukaan tyhjentäväksi luetteloksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

(kommentti Sirpa Abdallahille 16.3.2013 klo 14:21, mutta järjestelmä katkaisi jälleen "napanuoran")

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

(Kommentti4) Sirpa abdallah: eipähän tuo suinkaan ollut Urpilaisen ensinmäinen näyttö kyvystään kertoa muunnettua totuutta. Eipä tainnut mennä tuo Kreikan kakkospaketin vakuuksien saantikaan aivan mainostetulla tavalla. Tai riippuu miten tuon tulkitsee: jos sanoo neuvotelleensa Suomelle 880 miljoonan vakuudet, kun todellisuudessa ne tulivat katetuiksi 800 miljoonan lisämaksulla Suomen osuuteen Kreikkatuesta ja muita osallistujamaita huonommilla lainaehdoilla... hmm, kyllä tuo minusta nyt jotenkin haiskahtaa...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin ja maksoihan se Kreikka-sopimuksen laadintakin konsulttiyhtiölle muistaakseni jopa yli 600000 euroa. Saattaa olla väärä luku, mutta paljon se oli kumminkin. Mikäli olen salailusta huolimatta oikein päätellyt niin taisi tosiaankin käydä niin että Suomi maksoi itse "vakuutusmaksuna" vakuussumman.

TalousSanomissa on monta hyvää kirjoitusta liittyen Kreikan vakuuksiin. Kertaus on opintojen äiti.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/08/22/n...

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/07/17/...

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/05/05/...

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/03/11/...

Ari Lotvonen

Kalevi, aina ei olla samaan mieltä asioista.

Mutta useimmassa tapauksessa Cheers Man!

///

Motissa (lättähattu) monta kertaa menin Ouluun. Kun 16 vuotiaana kävin tekemässä katsastuskonttorilla teoriakokeen moottoripyöräkorttiin, ostin samalla kaksi kypärää. Istuin asemalla ja siihen viereen kiilas paskamainen spurgu, semmonen nuori about 25v juoppo ja huumeiden käyttäjä. Alkoi kerjään rahaa ja kun en antanut (ei mulla ollut, kaikki oli mennyt kypäriin), V*lli mulle "että on sulla rahaa, kun sulla on nuo kypärätkin".

Onneksi motti tuli ja nousin siihen. No, tämä spurku kävi kiinni ja väkivaltaiseksi. Karistin sen hihoista irti ja nousin mottiin. Se perkule tuli silti perässä ja potkaisi mua perseeseen.

Se kun tapahtui, niin vedin toisella kypärällä sitä kalloon niin, että rusahti. Siihen se jäi istumaan laiturille.

Ainoa huoli mulla oli, kun motti lahti liikkeelle, ettei kypärään tullut säröä eikä jännitys mennyt. Ei olisi ollut rahaa ostaa uutta.

////

Reppu selkään, sukset kainaloon ja lättähatulla kohti Rokuaa:
http://www.pohjolaguild.fi/fi/2011/06/reppu-selkaa...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Joo, olen myös havainnut, että joissakin asioissa ollaan eri mieltä, mutta haitanneeko tuo mittään. Siellä asuinmaassasi piisaisi meikäläisellekin nähtävää, jotta saapi nähdä ehtiikö sitä vielä sielläkin joskus käymään.
https://www.youtube.com/watch?v=tOgn3pDj9eA

Terv. KK

Ari Lotvonen

Ilmoitat vaan, tervetuloa. Olisin mielellaan 'matkaoppaana' muutamissa paikoissa.

Miehet ei tappele eika riitele, vaikka joistakin asioista voidaan olla eri mielta.

Cheers!

Valitettavasti tuota linjaa ei ole korjattu, tulvat vei muutama vuosi sitten:
https://www.youtube.com/watch?v=PK1y-kWTlts

Graham Parker kavi taalla, tuolloin viela poltin tupakkaa... "I Discovered America" Live in HD:
http://www.youtube.com/watch?v=cqbKk8UaWY8

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Parhaillaan radiossa menevällä Pääministerin haastattelutunnilla Katainen totesi, että ratkaisevaa ministerin kohtalolle on oman puolueen luottamus tai sen menetys. Lisäksi Katainen totesi, että näin se on mennyt Suomessa ja näin se vastedeskin menee.

Mikäli täällä kirjoittelevan kansanedustaja Tossavaisen vaikenemisesta jotain voi päätellä, oppositiollakaan ei ole todellisia haluja muuttaa näitä perämetsäläisiä "tapoja".
http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Luvassa on siis vastedeskin poukkoilevaa poliittista teatteria.

искренне ваш Калеви Кямяряйнэн

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset