kalevikamarainen

Suomi pysyy parlamentaaristen käytöstapojen perämetsänä

Peräänkuulutin eilen meikäläisten parlamentaaristen käytöstapojen ylöskirjaamista ulkomaalaisen esimerkin valossa.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/135472-suomi-parlamentaaristen-kaytostapojen-perametsa

Tänään kello 14.00 alkaneella Pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa Katainen totesi ratkaisevaa ministerin kohtalolle olevan oman puolueen luottamus tai sen menetys. Lisäksi Katainen totesi, että näin se on mennyt Suomessa ja näin se vastedeskin menee.

Kataisen arvio on varsin osuva kuvaus nykymenosta. Esimerkiksi jotakuinkin vuosi sitten puolustusministeri Wallin valehteli Eduskunnalle varuskuntaverkon ”kehittämistä” koskevassa asiassa. Wallinin oma puolue kuitenkin säilytti luottamuksensa ministeriin, ja ”kaupan päälle” tuli vielä luottamuslause Eduskunnassakin.

Vuonna 2008 puolestaan ulkoministeri Ilkka Kanerva joutui luopumaan tehtävästään lähetettyään liian innokkaasti tekstiviestejä eräälle naiselle ja puoluejohtaja Kataisen saatua asiasta tarpeekseen. Tarkasti ottaen tekstiviestittely ei liittynyt mitenkään Kanervan virkatoimiin toisin kuin Wallinin valehtelu.

Käytännössä nykymeno merkitsee muun muassa sitä, että Eduskunnalla ei ole omaa arvovaltaa. Välillä on siedettävä valehtelevia ministereitä, kavereilleen hommia junailevia ministereitä, ja välillä sitten taas ei, jos oman puolueen luottamus on ja pysyy. Kumileimasimeksi Eduskuntaa toki usein kutsutaankin.

Mikäli täällä kirjoittelevan kansanedustaja Tossavaisen vaikenemisesta jotain voi päätellä, oppositiollakaan ei ole todellisia haluja muuttaa näitä perämetsäläisiä "tapoja". Halu päästä suhmuroimaan omalla vuorollaan lienee liian kova kiihoke.
http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/135501-pahoittelut-eivat-riita

Eiköhän aleta kutsua armasta kotimaatamme totuudenmukaisesti itämaiseksi demokratiaksi.

искренне ваш Калеви Кямяряйнэн

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Perämetsäläisyys voi olla, mutta Hautalan virhe ei ole suuren suuri. Varsin monilla on sama rike omallatunnollaan ja siksi häntä ei voi lynkata.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tällä tietämyksellä minullekin piisaa Hautalan lähtö harmaan talouden työryhmästä.

Terv. KK

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin, ikuinen arpihan siitä silti jää.

Ari Nurminen

Mutta siivoojakin oli kaverin salakuljettama Venäjältä. On tiennyt varmaan tästä rikoksesta ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- "Vuonna 2008 puolestaan ulkoministeri Ilkka Kanerva joutui luopumaan tehtävästään lähetettyään liian innokkaasti tekstiviestejä eräälle naiselle ja puoluejohtaja Kataisen saatua asiasta tarpeekseen".

Jos muistan oikein, Kanerva oli luvannut lopettaa tekstiviestien lähettelyn, lupaus oli annettu puoleen puheenjohtajalle Jyrki Kataiselle. Sopimukseessa tai lupauksessa ei pysytty, joten Kataiselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa.

Eron syy ei ollut tekstiviestit, vaan lupauksen rikkoutuminen ja luottamuksen katoaminen sen sileän tien.

Kanerva oli saanut puolueelta unelmaministerin paikan, mutta omalla lipsumisellaan lukuisista lupaksista hän myös menetti sen, tekstiviesteillä oli vain välillinen osa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kanervan yksityisajalla lähettämät tekstiviestit eivät ainakaan omasta mielestäni,olkoonkin lupaukset Kataiselle, ole niin suuri rike kuin mitä ministeri Hautalan työn teettäminen harmaana työnä eli nykyisen lain säädännön vastaisesti,vieläpä tietoisesti, ja ennenkaikkea sen katson moraalisesti ei-hyväksyttävänä. Varsinkin kun tekovuonna 2009 Hautala istui kansanedustajana lakiasianvaliokunnan puheenjohtajana. Lisäksi hän suostui ottamaan vastaan ministerinä harmaata työtä käsittelevään valiokuntaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olin paikalla, kun Kanerva ministerilista julkistettiin puoluehallituksen kokouksessa, jossa Kanervasta tuli ulkoministeri. Silloin suurempi yllätysnimi oli Anne Elisabeth Holmlund, jonka nimen moni kuuli ensimmäisen kerran eläissään tuossa tilaisuudessa;))

Kanervan ulkoministeriys oli jo vuotanut sisäpiirriin, ja silloin jo tiedettiin Ilkan heikkouksista aika paljonkin. Puolueen puheenjohtaja asetti itsensä Kanervan takuumieheksi ja sen luottamuksen rikkkoutuminen ei voinut johtaa muuhun kuin erottamiseen.

Ei kokoomuksessakaan ministeriksi heilauttamalla mennä, sinne oli muitakin pyrkijöitä, esimerkiksi Jari Koskinen ei sillä listalla silloin ollut. Hän nokkaantui niin paljon, että ei alkanut eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ja paikka tipahti Pekka Ravin syliin.

Jari nostettiin nyt takaisin ministerikantaan, vaikka Pekka Ravin paikkahan se käytännössä olisi ollut, hänet siirrettiin puhemiehistöön ja kaikki oli taas reilassa.

Häksyn siirtyessä EK:n palvelukseen eduskuntaryhmän pj Jan Vapaavuori kipusi uudelleen ministeriksi, eli ei siellä suinkaan kaikki pääse käymään edes, joten tekstiviestit olisivat saaneet jäädä Ilkalta lähettämättä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tarkkaan ottaen noin se taisi ollakin. Mutta ei muuta sitä asetelmaa, että luottamus meni relaatiossa puolue / ministeri eikä Eduskunta / ministeri.

Terv. KK

(kommentti Ari Alsiolle 17.3.2013 klo 15:34, mutta järjestelmä ei näytä yhteyttä. Ymmärtääkös muuten joku, miksi yhteys välillä näkyy ja välillä ei?)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yhteyteen ei ymmärrystä, mutta olen huomannut, että laitat loppukaneetteja kommentoinnin suuntaamiseksi. Pitää ottaa ilmeisesti yhteys toimitukseen, kun eivät ole "yskää" vielä ymmärtäneet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- relaatiossa puolue / ministeri eikä Eduskunta / ministeri.

Nythän edustaja Tossavainen voi osoittaa se jämäkyytensä tekemällä eduskunnassa kyselyn ministerin luottamuksesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #20

Ari, olen lukenut uutisoinnin että PS-puolueesta on luottamuksen laittanut kyseenalaiseksi edustaja Oinonen. Tosin kertoo sen olevan hänen omansa, eikä puolueella ole siihen osaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031516787700_u...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

- Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen vaatii kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr) eroa harmaan talouden vastaisesta työryhmästä.

Ja miksi Pentti Oinonen enää sellaista vaatii, koska ministeri on jo eronnut ryhmästä?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #23

Uutinen on toissapäiväinen.

Terv. KK

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

"..ja pohtia, nauttiiko ministeri yhä luottamusta."
Tuo on myös IL:n uutislirjoituksessa.

Ja myös näyttää olevan PS:n omilla nettisivuilla " Luuleeko ministeri Hautala todella nauttivansa kansan parissa sitä poliittista luottamusta, jota ministeriltä edellytetään?"

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=2390

Toki uutisointi ei ole uutta, mutta yritin vain osoittaa että Oinosella on "taka-ajatuksena" myös ministerin pestin asettaminen kyseenalaiseksi.

Harri Rautiainen

Ari; "Jos muistan oikein, Kanerva oli luvannut lopettaa tekstiviestien lähettelyn, lupaus oli annettu puoleen puheenjohtajalle Jyrki Kataiselle."

Kysymys ei ollut tekstiviesteistä sinänsä, vaan vanhenevan miehen libidokompleksista ja sen aiheuttamista tapahtumista. Tekstiviestit olivat vain yksi ilmenemismuoto. Keino vaan ei päämäärä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri siitä oli kyse, mutta tauti tunnetaan nyky-yleiskielellä paremmin nimellä "tekstiviestit" tai "Kanervan puutarhanhoito".

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kalevilta varsin nasakka blogimerkintä.

Puolueen edut menevät aina valtion etujen edelle.

Kalevin mainitsema menettely on osa poliittista maantapaa eikä sitä murra edes Perussuomalaiset puolue.

Korppi ei korpin silmää noki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Heidi Hautalan kohtalo on nyt Ville Niinistön takana. Jos puoluejohtajana olisi Sinnemäki, Hautala ei ehkä edes olisi ministeri.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Odotan mielenkiinnolla että toimittajat kysyisivät entisen oikeusministeri Braxin (vihr.) kantaa Hautalan ministeriyteen jatkossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Villehän hoiti Hautalan EU:sta ohitse Annin ja Tuijan, eli odotetaan mitä tuleman pitää. Villen hattuun tästä ei sulkaa ilmeisesti laiteta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Hemmo: näinhän se valitettavasti näyttää olevan - Tossavaisen hiljaisuus on paljonpuhuvaa.

Terv. KK

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

IL:n Parkkonen on kunnostautunut jo toisen kerran kolumnikirjoituksellaan. Kataisen paljon painottamasta vasuunkannosta kirjoitettuaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031716788633_u...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Hyvä kirjoitus kuten se edellinenkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oman käsitykseni mukaan Kanerva sai kenkää koska Kokoomuksen rahoittaja RKP vaati saada oman miehensä, Stubbin vaikutusvaltaiselle paikalle hallituksessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokainen voi olla Suomessa mitä mieltä tahansa, mutta minusta RKP on aivan eri puolue kuin Kokoomus, joten tonttikin on väärä. Stubb on myös Kataisen oikea käsi nykyisin, eikä RKP hänen naamaansa vääntele.

Miksi Stubbia ei valittu suoraan ulkoministeriksi, jos RKP niin olisi vaatinut?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset