kalevikamarainen

Omistajaohjauksellista ajatusleikkiä

Vajaat kaksi vuotta sitten Suomen Rautatiematkustajat ry lähetti ministereille Kyllönen ja Hautala avoimen kirjeen, jossa kritisoitiin VR Yhtymä Oy:n johdon bonuksia ja omistajaohjausta. Kuten jo itsekin arvelimme, molemmat ministerit menivät oikeuskanslerin siunaaman käytännön taakse, ettei hallintoalamaisille ole pakko vastata (eikä panna edes virkamiehiä vastaamaan ministerin puolesta). Palautetta ei siis ole kuulunut keltään tähän päivään mennessä.

http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/96197-vr-yhtym%C3%A4-oyn-johdon-bonukset-ja-omistajaohjaus 

Nyttemmin on ilmennyt, että ministeri Hautala suhtautuu tavallaan suopeammin yhdistystämme aktiivisempaan kansalaisaktivismiin myötävaikuttaessaan siihen, että Greenpeacen puolesta toimineet on pelastettu rikosprosessilta. Hautalan oman ilmoituksen mukaan doktriini on jotakuinkin tämä:

 "valtio-omisteisen yhtiön pitää pystyä sietämään kansalaisjärjestöjen kritiikkiä ja tällaista toimintaa".

http://www.hs.fi/politiikka/Hautala+tiesi+rikosilmoituksen+est%C3%A4misest%C3%A4/a1381286923080?ref=hs-art-new-2

Jos kerran tällainen periaate on olemassa, sen on perustuttava muuhun kuin virkamiehen yksittäiseen toimintaan yksittäistapauksessa ollakseen johdonmukainen. Lisäksi hallintoalamaistenkin on tiedettävä pelisäännöistä voidakseen toimia niiden mukaan.

Ajatusleikki: mikäs olisi suhtautuminen esimerkiksi "rautatieaktivisteihin", jotka vaikkapa estävät junan aikataulunmukaisen lähdön kritisoidessaan valtion sataprosenttisesti omistaman rautatieyhtiön liikennepolitiikkaa?

Kun ministerit eivät vaivaudu vastaamaan asiallisiin kirjeisiin, tomerammat keinot olkoot sitten se "oikea" kansalaiskeskustelun tapa. Ministeri Hautala: julkituo pelisäännöt, jos sellaisia kerran on olemassa. 

Terveisin Kalevi Kämäräinen

    

   

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Mä en oikein ymmärrä näitä itkupotkuraivareita tästä tapauksesta.. Katsotaan hiukan kuinka asia oikeasti menee ja siirretään Ministerit ja kanisterit hetkeksi syrjään.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128860768364... .

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Missäs Vähäsarja näkee itkupotkuraivarin?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Tekisi mieli kysyä asuuko Kalevi tynnyrissä,mutta en kuitenkaan tuota kysy.. Oletko tarkkaillut aiheesta käytyä keskustelua,täällä,tuolla ja muualla

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #6

Olen tarkkaillut ja minusta toimittaja Junkkari toteaa mainiosti:
"Arctia Shipping on valtion täysin omistama yhtiö, joten valtio-omistajalla on paljon sananvaltaa. Siitä huolimatta Hautalan toimintaa ei voi kuin ihmetellä.

Hoettuaan kaksi vuotta "ei pysty", omistajaohjausministeri yllättäen pystyykin vaikuttamaan yritysjohdolle kuuluvaan asiaan. Etenkin kun kyse on suorasta kansalaistoiminnasta, joka on lähellä vihreiden sydäntä.

Asiaa ei muuta se, että virkamies otti asiasta vastuun. Ministeri kantaa vastuun virkamiehensä toiminnasta."
http://www.hs.fi/kotimaa/Poikkeuksellinen+hy%C3%B6...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #7

Et sitten suostu lukemaan tuota linkkini uutista aiheesta? Sinun oma valintasi tietysti...en voi sinua siihen pakottaa

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #8

Luinpa hyvinkin ja sen jälkeen kirjoitin kommenttini #7.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #8

Minäkin luin tuon linkin. Ja jos tuo olisi ollut ensinmäinen versio, tai edes toinen ilman kilpailevia versioita...mutta näissä oloissa... älä viitsi, aikuinen mies.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

En tiedä, mitä Vähäsarja IS-linkilläsi yritit kertoa.

"Poliisi ei ehtinyt tehdä asialle käytännössä mitään, sillä jo seuraavana päivänä 21. maaliskuuta Arctia Shipping perui ilmoituksensa ja ilmoitti, ettei sillä ole asiassa enää vaatimuksia.

Todennäköiseltä vaikuttaa, että juuri tässä vaiheessa käytiin kohutut keskustelut valtion omistajaohjausyksikön ja laivayhtiön välillä."

Yrititkö vedota poliisiin, vai mitä?

Matias Härkönen

Mitä sanoisitte, jos Suomen Sisu piirtelisi maahanmuuttovastaisia graffitteja maahanmuuttoviraston seinään ja lukitsisi sen ovet niin, että työntekijät eivät pääsisi töihin. Tämän jälkeen Soini olisi myötävaikuttamassa siihen, että Maahanmuuttoviraston rikosilmoitus Suomen Sisun toiminnasta peruttaisiin....

Aivan... Voi niitä juttujen määriä.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Lukisitko tuon linkaamani uutisen aiheesta, ne jotka maalipurkin kanssa pelleilivät tuomittiin kyllä,kun taas ne jotka olivat syyllistyneet "vain" hallinnanloukkaukseen tai niskoitteluun selvisivät sakoitta...

Matias Härkönen

No oletetaan, että sisulaiset "vain" kahlitsevat itsensä tuonne viraston oveen ja Soini sitten olisi myötävaikuttamassa siihen, että noille ei syytteitä nostettaisi. Riippumatta siitä, olisiko syyttämiseen riittävästi aihetta, niin uskon että sinä tuomitsisit ensimmäisenä Soinin toiminnnan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ihan mielenkiintoinen juttu. :)

Olavi Mansikka

edelleen pimitetään toista tapausta jonka green peace teki. eli yritti vahingoittaa potkurijärjestelmää ja spreijasi alusta. Eka ei tehonnut toisessa oettiin kovat otteet käyttöön jotyta saadaan julkisuutta. Tästä on jopa ne kansainväliset etsintäkuulutukset. Mites tämä? Hautala ole missään tuominnut tätä iskua eikä tule tuomitsemaan. Ilmoittanut hyväksyvänsä Green peacen toiminnan

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ministeri Ville Niinistöllä on täysi luottamus puolueensa ministeri Hautalaan. Näin uutisoi IL.

Jotenkin jää soimaan korviin uutiskirjoituksen viimeinen lause; "Uskon, että on arvioitu puhtaasti, mikä on yhtiön maineen ja kriisinhallinnan kannalta paras ratkaisu." Noin lienee Niinistö sanonut IL:n toimittajalle.

Siis tuosta voisi päätellä ministerin olleen jollain tavalla mukana siinä ettei ensimmäistä rikosilmoitusta päästetty ihan tutkintaan saakka. Vai kuinka?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Uskon, että..."

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Se on samalla lailla uskon asia, kuin virkamies Toivasen ilmoitus omasta päätöksestä. Kukin tulkoon omassa uskossaan autuaaksi, vai miten se meni.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #16

Sanotaan, että tuurilla ne laivatkin seilaa...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ryhänen älä unta nää "Tällä kertaa mennään pykälin".

Greanpieceläiset heittäytyvät Tampereella rautateille ja estävät junien kulun, koska junat eivät pysy aikatauluissaan ja sen vuoksi ihmisten on ajettava saastuttavilla autoillaan ehtiäkseen töihin. Valtavilla banderolleilla peitetään koko asema ja flaijereita jaetaan niin, että asema-aukio peittyy paperiroskiin.

Mitä sanoo ministeri Hautala, joka vastaa valtionyhtiöiden ohjauksesta? "Greanpiecen toiminta on oikein ja valtionyhtiön on suvaittava kansalaismielipiteiden esittämistä enemmän kuin yksityisten varsinkin, kun on kyse maapallon ilmaston säästämisestä."

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toisille ministeri näemmä vastaa ja toisille ei. Sellaistahan menoa se meidän yhdenvertaisessa tasavallassamme.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101117593504_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kalevi, linkin kirjoitus antaa aiheen olettaa jotta yleensä ottaen Vihreiden toiminta on saada valtion työllisyys ja taloudellinen toiminta ahdinkoon. Niin paljon on puolueen toiminta ohjautunut tuolle uralle ja mikä ihmeellisintä on se jos hallitus voi vielä jatkaa 'kuurupiiloa' samanlaisen toiminnan jatkumiseksi..... Yhdenvertaisuudesta kansalaisten silmin ei ole enää tietoakaan. Tämä oma mielipide.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset