kalevikamarainen

Balladi Maria Tolppasesta

 

Reino Helismaa vuonna 1949:

”Joku neekerkin - all right -

Kuoli vahingossa kait.

Mut ihmisistä kuoli ainoastaan Brown ja Smythe.”

Maria Tolppanen perussuomalaisten vaalisivuilla:

”Kolmas kohde on maahanmuutto. Hoidetaan kansainväliset velvoitteet ja kotoutettaan sen mukaiset pakolaiset. Otetaan maahanmuutto haltuun.

Suomi on pieni kansa, meillä ei ole varaa hyysätä elättejä eikä oikeutta tuhota uskontoamme ja kulttuuriamme.

Tehdään yhdessä Suomesta hyvä. Sinä päätät - Minä välitän!”

Maria Tolppanen 1.4.2015 Vaasan ikkunassa (s. 18, 19):

”Kiljuisin riemusta keskellä Vaasan toria, jos... siellä olisi vähemmän mamuja. Ja enemmän ihmisiä nauttimassa lounastaan työpaikan ruokatunnillaan.”

Maria Tolppanen 5.4.2015 lltalehdessä:

”- Sitähän voi lukea niin kuin piru Raamattua. Jos luetun ymmärtäminen on niin vaikeata, silloin siitä voi saada sellaisen käsityksen. Mielestäni se ei ole rasistinen kommentti.”

Maria Tolppanen 6.4.2015:

?

Maria Tolppanen 7.4.2015:

?

Oikea johtopäätös?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Elijas Bijur

Hieno teksti, kiitos Kalevi siitä! Oli todella asiaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kiitoksia kiitoksista!

Terv. KK

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Hieno balladi tai oikeastaan hienovarainen protestilaulu, arvoisa hra KK.

Tolppanen asemoi mielestäni itsensä sekä ö-luokan ehdokkaaksi että toteemiksi sinne Vaasan torille. Luultavasti aika kauaksi siitä kuuluisasta jääkäripatsaasta kuitenkin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sinulla tuntuu olevan tyylitajua ;-).

Terv. KK

Mauri Skön

"Hieno balladi tai oikeastaan hienovarainen protestilaulu, arvoisa hra KK."

https://www.youtube.com/watch?v=_KY2nCCY5tA

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä oli nyt sinänsä Tolppaselta melkoinen huti, sillä hänhän oli kovin topakasti vastustamassa Halla-ahon pyrkimyksiä tehdä maahanmuutosta ykkösvaaliteema, kun se ei hänen mielestään ollut läheskään tärkein asia. Outo veto siis Tolppaselta tähän. Ehkä on tullut huoli omista äänistä ja harkintakyky pettänyt täysin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mietin tuota samaa mitä Petra. Tunnen Marian takavuosilta varsin hyvin, ennen kuin hän muutti pois Rovaniemeltä, eikä hän silloin ollut mikään kylmä persu, lämmin suvakki pikemminkin, revarikommunisti.
Jotakin on täytynyt tapahtua mullistamaan Marian arvomaailmaa, muutakin kuin Neuvostoliiton romahtaminen. Pienen ihmisen asialla hän on ollut aina, liekö nyt sitten osa pienistä ihmisistä unohtunut. Ratsu pillastunut.
Ero 80-luvun ja nykyisen vallitsevan arvomaailman välillä on Suomessa valtava. Ajattelen kuitenkin että kovien arvojen aika, se kliimaksi, alkaa olla ohitse, talouden taantuman myötä. Tavallisten ihmisten on vähitellen pakko ajatella muitakin kuin itseään, muuten tästä yhteiselosta ja selviämisestä ei tule mitään. Murros ei toki tule samanlaisena kuin 60-luvulla, maailma on muuttunut, mutta ihmisluonto ei. Edelleen meissä keskustelee ahne minämme ja se toisia ajatteleva, vieraita karsastava ja vieraanvarainen... työläinen ja porvari, jos näin vielä halutaan.

Voisin linkata tähän Hiski Salomaan ja Vapauden kaihon, mutta jokainen löytää sen juutuubista omin avuinkin. Varmasti.

Kari Savinen

Mitä yrität todistaa blogillasi Kalevi ?

Teillä kaikkitietävillä tuntuisi olevan se paljon puhuttu kolmen koon kerho, eli suomeksi keskinäinen kehumisten kerho, jossa määrittelette vääristellen asioita mitä nyt blogistakin voidaan lukea.

Oletko Kalevi huomannut että se paljon puhuttu juna meni jo !!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Blogini päättyy kysymysmerkkiin.

Ehkäpä voit osoittaa vääristelyni?

Junilla on kiire, mulla ei ;-).
https://www.youtube.com/watch?v=GFE8MF6iWe0

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Katsoin Tolppasen kommentin Vaasan Ikkunasta, eikä minusta ole mitenkään epäselvää, etteikö Tolppanen siinä mene hiukan jo kuvottavankin kaltaisen äänten kalastelun puolelle tietynsuuntaisista piireistä.

Tolppasen soisi sisäistävän, ettei huolen edustajanpaikasta tule näkyä minä tahansa ala-arvoisuutena. Tai no oikeammin, ei yhtään minään ala-arvoisuutena.

Toivottavasti perussuomalaisissa valtaa saa jatkossa enemmän pirkanmaalaisen Sakari Puiston edustama linja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perussuomalaisia on jo kauan hallinnut halla-aholaisten klikki. Kaikki muut ovat siellä hyödyllisinä idiootteina.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Nyt kyllä Sini ammut tässä ylitse.

Ylilyöntejä tapahtuu puolin ja toisin, ja erikseen Tolppasen tapauksessa hänen kommenttinsa soisi näkyvän alentuneena äänimääränä. Minulle ainakin se antoi viitteen tasosta, jolla hän liikkuu, ja Vaasan vaalipiiristä löytynee pätevämpiäkin perussuomalaisia tapauksia.

Mitä tulee ns. halla-aholaisiin, minun on hiukan vaikea suhtautua heihin noin tunneperäisesti jo senkin vuoksi, että jokseenkin tunnen heitä keskimääräistä paremmin. Esimerkiksi en ihmettelisi, jos itse isännän eli meppi Halla-ahon voitaisiin todeta olevan yksi promillen sadasosaan kuuluvista periaatteellisimmista ja samalla tappiinsa viedyllä tavalla pragmaattisimmista suomalaisista. Inhorealistinen tyyli hyvin toteutettuna lisäksi tuntuu aina purevan.

Myös erittäin ystävällistä ja herrasmiesmäistä Immosta arvostan ihmisenä paljon. Persoonallinen Eerola puolestaan on varsin ideaali henkilö edustamaan kansaa, ja hänen ajattelustaan sekä viestinnästään kumpuaa leveä elämänkokemus.

Tolppanen puolestaan näyttäisi olevan tapaus, joka ilmeisesti vaalikiimassaan on ottamassa haparoivia askelia maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien äänestäjien vesille tuntematta kyseistä, varsin vaikeaa maahanmuuttoaihetta paljoakaan. Yksiselitteisen hölmö kommentti häneltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Tuut tuut sieltä se tuli!!!!!!!!
Tämä on persujen pahin juttu. On kahden kerroksen väkeä! Hienoeliittipersujen rasismi on muka jotain herrasmiesmäistä ja mitä tahansa muka ylevää ja sitten paheksutaan alemman kastin persujen ulostuloja.
Tässä se on saatanalliset persusäkeet. Kiitos Heikki Toivonen!!!

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #34

En minä tietenkään sinun tunneperäisestä suhtautumisesta asiaan yllättynyt ole.

Suhtaudut kategorisen kielteisesti ja hieman yksinkertaisestikin persuihin, ja ajattelusi muistuttaa minua sokeasta uskonnollisuudesta/uskovaisuudesta, josta henkilökohtaistakin kokemusta on.

Jos kuitenkin jatkossa edes yrittäisit olla olettamatta, että kaikki persuihin liittyvä - edes suurinkaan osa - olisi rasismista kumpuavaa. Asiat ovat hiukan monisyisempiä, hyvä Sini.

Mauri Skön

Mitäs puolestaloukkaantujat tästä sanoo: Vesku Loiri on myös levyttänyt "Balladin Villistä Lännestä."
https://www.youtube.com/watch?v=NPRbhuBxcg8
Myös Heikki Kinnunen
https://www.youtube.com/watch?v=444CQFgAGgo
Kuka heittää sen ensimmäisen kiven, näin Veskun, joka muuten toi Eino Leinon runot lähtemättömästi suomalaisten sydämmiin, 70v juhlavuotena.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Skön taitaa nyt aliarvioida Helismaan ja Tolppasen taitoja sanankäyttäjinä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Minusta rahvaan (mukaan luettuna jotkut kansanedustajaehdokkaat) keskustelu maahanmuuttajista muistuttaa kahden ikänsä naapuruksina asuneen vanhan isännän riidan kliimaksia.

-S-a, jos kuolet ennen minua en kyllä tule sinun hautajaisiisi!

-V-u, minä en tule sinun hautajaisiin vaikka kuolisit myöhemmin kuin minä!

Mauri Skön

"Puskaraiskaajat pois maasta, että ihmiset uskaltaa käydä iltaisinkin lenkillä"

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Surullista. Vaalikiima on liukastanut maahanmuuttokielteiset kielet persujen lisäksi myös Muutoksessa. On hyvä meidän äänestäjien tietää, mitä lainsäätäjäkandidaatit haluavat. Heidän tosin kannattaa kysyä välillä itseltään: Olenko oikeasti tuota mieltä?

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Perussuomalaisten äänestäjistä merkittävä osa kuuluu vähiten älykkääseen neljäsosaan kansasta, joten vaalipuheen täytyy olla juuri tuollaista. Ei Maria muuten pääsisi läpi.

Kari Ahveninen

Hyi sinua, Antti. Et kai vain syyllisty nyt vihapuheeseen ja kiihottamiseen kansanryhmää kohtaan? Ainakin melko läheltä liippaa, kun tietoisesti ja julkisesti arvioit jonkun äänestäjäryhmän olevan vähemmän älykkäitä.

Tietysti se aina riippuu siitä mihin verrataan: Onko demareitten äänestäjät sitten älykkäämpiä? Ei oikein tunnu luotettavalta tuokaan arvio, kun edes monen vuosikymmenen jälkeen ei ymmärretä että ei demarit ole kansan asialla...

Mauri Skön

Tässä erään maahanmuuttajan näkemys suomalaisesta musiikista.

Riman alitus
11.1.2015 18:37 Ana María Gutiérrez Sorainen Keskusta Maahanmuuttolinjaus Sananvapauden rajat 117 kommenttia ilmoita asiaton viesti
Löysin puolivahingossa keskustalaisen kansanedustaja Mikko Alatalon laulun, jonka nimi (Neekerin poika) kertoo jo paljon. Pitäisi olla jo selvää, mitä tuolla sanalla on viestitetty. Perusteluksi ei käy se, että näin on sanottu iät ja ajat. Alatalon laulun sanat ovat suoria.

Hyvä kysymys on, saako taiteen ja sananvapauden nimissä julkaista mitä tahansa, koska vain tuntuu siltä? Ei.

Tässä linkissä laulun sanat ja itse laulu löytyy Youtubista:

Vaikka laulu on 90-luvulta, se on yhä julkisuudessa. Miksi siis ei voisi kysyä kansanedustajalta mitä nyt hän tuumii laulusta? Olisi myös mielenkiintoista tietää, mitä mieltä keskustalaiset somalit ovat tuosta laulusta. Onko tuossa Keskustan maahanmuuttolinjauksia?

Koska noista sanoista on keskusteltu paljon, kiinnostavaa on sekin, että media on jättänyt Alatalon rauhaan. Saako keskustalainen sanoa mitä vain, toisin kun muut? Vääryys on aina vääryys.

Jos loukkaavien julkausujen suhteen ajateltaisiin ei lukijan eikä tekijän van loukatun näkokulmasta, asiat olisivat kenties toisin. Sama juttu koulukiusaamisessa. Iloa ja naurua haetaan toisten kustannuksella.

Alatalon laulu on mauton, rimanalitus ja pettymyys.

Täsmennys:

Selvennän, että minua loukkaa vain ihmisten silmitön halu nauraa muiden kustannuksella. Sanoilla ei paljoakaan ole väliä vaan se mitä sanojen käyttäjä haluaa sanoa.

Kysyn Muutoksen ja Perussuomalaisten jäseniltä, että onko oikein miten keskustalaista kansanedustajaa kohdellaan? Hän saa sanoa ihan mitä vain, mutta auttaa armias, jos Alatalon tilalla olisi joku muu vaikka Muutoksen ja Perussuomalaisten jäsen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Satiiriahan se, jonka voi ymmärtää väärinkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

No, tokkopa se Tolppanen sentään sitä tarkoitti etteivätkö maahanmuuttajat ihmisiä olisi. Minulla muuten kesti tähän aamuun ennen kuin tajusin, että lauseen voi lukea tuollakin tavalla.

Mutta on se ihan riittävän paljon päänpudistuksia aiheuttava sellaisenaankin. Kansanedustaja hiippailee Vaasan torilla ja kiroilee sitä, kun aukiolla pyörii ulkomaaneläviä. Mitä siitä nyt enää pitäisi ajatella? Vaasa on yliopistokaupunki ja teknillisessäkin on kansainväliset linjat. Viidesosa niistä Vaasan ns. "mamuista" on opiskelijoita, joten totta kai muualta päin maailmaa tulleet ihmiset näkyvät katukuvassa. Ihme on, jos se jotakuta korpeaa.

Onhan tämä toistuva aihe, tietysti. Perussuomalainen-lehtikin teki tutkivan rebortaashin, jossa Marko Hamilo ja Timo Hännikäinen kävivät muistaakseni Vuosaaressa ja laskivat kaikki vastaantulevat eriväriset ihmiset. Omasta mielestäni touhu oli tärähtänyttä ja jokseenkin loukkaavaa niitä kyseisiä ihmisiä kohtaan. Moniko päiväkävelyllä oleva tavallinen yksilö haluaa päätyä jonkun persujen mamubongauksen kohteeksi? Mutta koska kukaan muu ei tuntunut pitävän sitä outona, niin kai se sitten on nyky-Suomessa ihan tasan normaalia, ja meikäläinen on kasvatettu jotenkin väärin kun en tajua moista.

Kari Ahveninen

Voisi olla valaisevaa jos joku päivä, Jussi, menet laskeskelemaan kuinka paljon maahanmuuttajia näkyy tuolla eteläisessä euroopassa kaupunkikuvassa. Paljon vähemmän kuin Helsingissä... ja miksihän?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Siellä toimii asuinalueiden välinen rotuerottelu tehokkaammin?

Mikäli pokalla naamalla yrität väittää, että Italiassa tai Espanjassa on suhteellisesti vähemmän maahanmuuttajia kuin Suomessa, niin salli minun hörötellä säälivästi.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #31

Jussi, olin juuri lähes kolme viikkoa Malagan tuntumassa, kaikissa sillä seudulla olevissa isommissa kaupungeissa ja melko monessa pienemmässäkin.
Kyllä sieltä afrikkalaisia ja toisenlaista uskontoa edustavia maahanmuuttajia melko tiukalla kammalla pitää etsiä. Voihan toki olla että olivat arkipäivänä töissä... tai sitten nukkumassa kun eivät olleet töissä?

Mutta esmes Malaga-Marbella välillä ei näkynyt kuin muutama tummempipintainen mamu kauppaamassa jotain roinaa kadulla tai huntu päällä steppaavaa naista (vahteineen), stadissa näkee enemmän. Eikä niistä monikaan ole töissä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #32

Eli kävit lomailemassa yhdessä Espanjan kaupungissa ja sen perusteella alat antaa yleistä tietoa siitä, millaista on "eteläisessä Euroopassa"?

Käy seuraavaksi vaikka Barcelonassa. Tai ylipäätään Kataloniassa; joissakin kaupungeissa, kuten Badalonassa, Vicissä tai El Vendrellissä on maahanmuuttajien osuus väestöstä jotain 15-25%. Se on suhteellisesti kaksi tai kolme kertaa enemmän kuin Helsingissä.

Tosin voi olla, ettet huomaa tätä, jos kalibroit aistihavaintosi vain huntuihin tai tummaan ihoon. Melkoinen osa maahanmuuttajista on esimerkiksi romanialaisia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #36

"Tosin voi olla, ettet huomaa tätä, jos kalibroit aistihavaintosi vain huntuihin tai tummaan ihoon. Melkoinen osa maahanmuuttajista on esimerkiksi romanialaisia."

Tämä pätee liikkumiseen Suomessakin. Eiväthän lastenvaunukyttääjätkään osanneet valkoihoisia epäillä, tummista vain puhuivat ja kuuleman mukaan myös joillekin huutelivat.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #36

Tjaa, tuossa oli jo aika monta kaupunkia, kun Malagasta lähtee länteen päin. Mutta jos et sitä tiedä, niin et sitä tiedä. Olen käynyt myös Barcelonassa (kuten monessa muussakin paikassa epsanjassa) ja Andalusian alue on erityisen tuttu, joten jotain havaintoa kyllä on asiassa. Jokunen muukin eteläisen euroopan alue on tullut ihmeteltyä.

Se mikä on havaintoni, on se että näitä kadunkulmissa lorvailevia aikansakuluttajia siellä ei juuri esiinny. Täällä niitä riittää.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #32

Kari Ahveninen, Kuulut juuri siihen porukkaan väestöstä jolta täytyisi ottaa äänioikeus pois... puhelet mieluusti asioista ja otat niihin tiukan mielipiteen etkä viitsi kaivella faktaa esiin. Suuruusluokkaa löytyy hyvin helposti ja niistä voi todeta hyvin nopsaan että etenkin suomi voisi pitää päänsä kiinni tai ainakaan ei kannattaisi mennä vollottomaan eurooppaan mikä vitsaus on maatamme koetellu! http://www.hs.fi/kotimaa/a1377318974282 .

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #38

Pentti hyvä, sinähän vasta suvaitsevainen olet. Onneksi juuri sinä et ole siitä päättämässä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Haluat tänne siis suuren venäjänkielisen vähemmistön.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mauri Skön

KK, linkkiä kiitos venäläisistä maahanmuuttajien lukumäärästä ja niiden kotouttamisohjelmista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tajusit väärin esittämäni johtopäätöksen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ei Tolppasen kommentti välttämättä järkevä ole. Mutta näen kyllä tulkinnan, jossa Tolppanen ei pidä maahanmuuttajia ihmisinä, sisältävän kyllä selkeää vaalialusaikaan kuuluvaa poliittista tarkoituksenmukaisuutta.

Jotenkin minä ajattelen, että Tolppanen hyväksyisi työssä käyvät mamutkin tuohon toriväkeen. Sanonta on ehkä harkitsematon. Mutta uskon, että työssäkäypä ja itsensä omalla työllään elättävä mamu kelpaa kyllä suurimmalle osalle maahanmuuttokriittisiäkin?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toimittaja Tolppasta voi pitää kielenkäytön ammattilaisena kuten sanoittaja Helismaata ja siitä syystä kummankin siteeraamaani sanavalintaa voi pitää tietoisena tekona. Sanavalinnan motiiveja voi toki arvella ja itse oletan niiden olleen näissä tapauksissa erilaiset Tolppasen vahingoksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllähän Tolppanen helpommalla olisi päässyt toteamalla, että anteeksi, valitsin sanani huonosti. Valitettavasti vain jo ensimmäinen osa paljastaa asenteellisen lähtökohdan. Ja asenteista on vaikea päästä eroon vaikka ne tiedostaisikin.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tuskin kukaan muu kuin Tolppanen itse tietää, mitä hänen tarkoituksensa oli sanoa?

Noin yleisesti on pakko sanoa, että Suomessa on monilla kyllä rasismikeskustelu mennyt överiksi, kummallakin puolella.

Sitäkään en kyllä ymmärrä, että joidenkin mielestä kaikki vähänkin kriittinen suhtautuminen luetaan rasismiksi. Tuskin niinkään pitäisi olla, että mitään kritiikkiä ei ole oikeus antaa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ulkopuolinenkin voi tehdä valistuneita arvauksia tiedossa olevan aineiston perusteella.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Niinhän me itsekukin teemmekin.
Kukin itselleen sopivalla tavalla. Tuntuu nyt vain siltä, että tässäkin, niinkuin monessa muussakin tähän aikaan tulevassa, politiikka ohittaa realistisen katsannon ja tarkoituksenmukaisuus voittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aina niitä löytyy jotka vähättelevät persujen rasismia.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kerro Lappalainen, mitä maahanmuutosta on mahdollista sanoa, ilman että leimaa itsensä rasistiksi?

Onko esimerkiksi se, jos pidän maahanmuutosta aiheutuvia kustannuksia korkeina rasismia?

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #50

Kuka ne kustannukset on osannut oikein laskea? Persutko? Heidän ilmoille saattamansa luku, johon ilmeisesti viittaat, on todellakin ihan hatusta vedetty ja tuulesta temmattu. Ei siinä ole katetta edes nimeksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #51

Dosentti Panu Raatikainen on laskenut persujen hinnaksi 100 miljardia, juttu löytyy Hämeen Kaiku nimisestä julkaisusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Jouko Viitala tulee puhumaan ympäripyöreitä kun Tolppasen sanavalintoja ihan aiheesta kritisoidaan. Sitten kun huomautan siitä ympäripyöreästä tolppasen pehmennyksestä kuten aikaisemmin kaikkien muiden persurasistien ulostulojen kohdalla näitä selittäjiä ilmestyy Viitalan tapaan, niin taas jotain hommajargongia-ei saa puhua maahanmuutosta sitä eikä tätä.....- kustannukset.....- tilastot. Teillä ei ole suussanne yhtään aitoa sanaa. Pelkkiä kieroja putinin pussiin pelaajia koko sakki.
Maahanmuutosta ei voi puhua koska homma haluaa että koko Suomi vajoaa kommunikaatiostoppiin. Hommaforum : kieron puheen ohjesivu kaikille ihmisvijaajille a vot.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #55

Kysyin yksinkertaisesti Lappalaiseltä , mitä voin sanoa esimerkiksi maahanmuuton kustannuksista, ilman, että minut leimataan rasistiksi? Vastausta en saanut!

Olen edelleen sitä mieltä, että Tolppasen "epämääräisestä" sanomisesta kukin tuntuu oman tulkintansa tekevän. Useimmiten näköjään niin, että se hänen omia poliittisia tarkoituksiaan parhaiten palvelee!

Selvennykseksi vielä, poliittinen kantani tuleviin vaaleihin on vielä avoin, en ole puoluetta, saati henkilöä vielä edes valinnut!

Kari Ahveninen

Aina löytyy niitä jotka lyövät rasistin leiman niihinkin jotka sellaisia eivät ole.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaikesta huolimatta olen vakuuttunut siitä, että Maria Tolppaselle ( ps. ) kelpaavat myös kaikkien äänioikeutettujen maahamuuttajien äänet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset