kalevikamarainen

Asiakirjatilauksen seikkailut, osa 2

Lähetin asiasisällöltään tällaisen tilauksen Liikenne- ja viestintäministeriöön 9.10.2015:

”Tietopyyntö / asiakirjatilaus

Oheisesta asiakirjasta on todettavissa, että LVM:n hallussa on henkilöliikenteen rautatieasemien matkustajatietoja. Henkilöjunien karsintaa koskevasta tiedotteesta on edelleen pääteltävissä, että LVM:n hallussa on tietoja julkistettua enemmälti ("LVM ja VR ovat yhteistyössä hakeneet mallia, joka toteuttaa hallitusohjelman säästötavoitetta siten, että junaliikenteen ostot palvelisivat mahdollisimman montaa matkustajaa.").

Tilaan vastaavat matkustajatiedot kaikilta asemilta ja toivon, että ministeriö tällä kertaa osaa tehdä kerrasta lainmukaisen julkistamisratkaisun. Tiedot voi lähettää minulle myös sähköisesti.”

Tänään sain vastauksen:

”Aihe: VL: Vastaus tietopyyntöön

Lähettäjä: Karjalainen Joel 

Lähetetty: 20. lokakuuta 2015 16:09

Vastaanottaja: Kirjaamo

Aihe: Vastaus tietopyyntöön

”Hei,

LVM on uutta ostoliikennesopimusta valmistellessaan hyödyntänyt reittikohtaisia tietoja matkustajamääristä. Näitä tietoja on koostanut Liikennevirasto toteutuneiden matkojen osalta (Suomen rautatietilasto 2015) ja lisäksi käytettävissä on ollut VR:n toimittamia reittikohtaisia arvioita matkustajamäärien kehityksestä erilaisissa sopimusmalleissa. Nämä VR:n toimittamat arviot ovat liikesalaisuuksina salassa pidettävää tietoa julkisuuslain 24 §:n 17 kohdan perusteella.

Asiaa valmistellessa LVM:n hallussa ei ole ollut asemakohtaisia tietoja matkustajamääristä, muuten kuin lakkautettavien asemien osalta. Tieto lakkautettavien asemien matkustajamääristä on peräisin VR:ltä.

Suomen rautatietilasto 2015 löytyy Liikenneviraston internet-sivuilta osoitteesta           http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf8/lti_2015-06_suomen_rautatietilasto_web.pdf.       Kaukoliikenteen reittikohtaiset matkustajavirrat vuodelta 2014 löytyvät sivulta 37.”

Seikkailun kolmas osa on mietinnässä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

http://www.rautatiematkustajat.fi/

https://www.facebook.com/pages/Rautatiematkustajat/158345494253217

https://www.facebook.com/groups/108232592543581/?fref=ts

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset