kalevikamarainen

Pisara Malmia

Pisara-rataa koskevassa blogissaan muuan helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu toteaa:

”Onkin toivottavaa, että hallitusneuvottelijat sopivat jo kulisseissa tasapainoisen ja järkevän aluepoliittisen kokonaisuuden, jossa on kristallinkirkkaana mukana Helsingin seudun kasvun ja menestymisen mahdollisuuksien turvaaminen.”

Kokoomukselainen kaupunginvaltuutettu ei ole ollut helsinkiläisessä luottamustehtävässään kovin kauan, mutta muutoin hänellä on pitkä kokemus politiikanteosta. Siksi toivomus salakähmäisyydestä perustunee paremminkin kokemukseen kuin vain poliittisen untuvikon haaveiluun. Varmaa on myös valtuutetun halu hävittää Malmin lentoasema.

Paljon kokeneemman vihreän poliitikon mukaan Jokeri-käytävään suunnitellaan lisärakentamista pelkästään Helsingin puolella 50 000 asukkaalle (käytävä ei ulotu Malmille). Malmille puolestaan on aikomus kaavoittaa asumus vain 25.000 ihmiselle.

Kokemattomamman vihreän kaupunginvaltuutetun mielestä taas

”… Ja onkin hyvä että kuntalaisaloitteeseen suhtaudutaan asiallisesti. Päätös on sinällään selvä:

”Valtuusto päättää, että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin ja katsoo siten aloitteen loppuun käsitellyksi.”

Eli Malmin lentokenttää ei tämän aloitteenkaan kautta pelasteta. Viihdyttävä valtuustokeskustelu saataneen kuitenkin.”

Helsingin kaupunginvaltuuston suurimmat ryhmät ovat Kokoomus ja Vihreät, vaikka ”yhteistyökumppaneita” hekin tarvitsevat hallitakseen. Kuinka siis on selvää, ettei Malmin lentokenttää tämäkään aloite pelasta ja luvassa on vain viihdyttävä valtuustokeskustelu?

YLE ei katsonut tarpeelliseksi kertoa television iltauutisissa (klo 20.30) Eduskunnan perustuslakivaliokunnan kritisoineen hallituksen aikeita nostaa sakkoja valtiontaloudellisista syistä.

Aidossa länsimaassa moinen ”piipitys” olisi kaiketi ollut ykkösuutinen. Aidossa länsimaassa saisimme ehkä myös vastauksen, miksi Euroopan kulttuuriperintökohde halutaan hävittää. Saammeko vastauksen?

Terveisin Kalevi Kämäräinen 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Malmin lentoaseman alueen pinta-ala on 1,3 km2. 25 000 ihmisen asuttaminen tälle alueelle tarkoittaisi asukastiheyttä 19 000 asukasta / km2 ja lähinnä kerrostaloslummia.

Helsingin nykyinen asukastiheys on 2700 asukasta / km2. Näkemäni Malmin kentän alueen kaava viittaa lähinnä pienkerrostaloalueeseen jolla voisi hyvinkin olla Helsingin nykyinen asukastiheys eli 2700, jolloin Malmin alueelle tulisi kodit noin 3500 ihmiselle.

Tämä ihmismäärä voitaisiin helposti asuttaa nykyisin vuotuisessa vajaakäytössä oleville laupungin alueille kuten Viikin pelloile ja Tuomarinkylän kartanon / Haltialan pelloille. Kyllä näille alueille muutaman tuhannen ihmisen asunnot mahtuisivat helposti ja Malmi voitaisiin säilyttää.

Lisäksi on olemassa eräs etuoikeutettujen ryhmä, nimittäin he joilla on kesämökkipalsta Helsingin kaupungin alueella. Näitä vuosittaisessa vajaakäytössä olevia palstoja on vähintään muutama sata. Jos ovat aarin palstoja niin sata palstaa muodostaa hehtaarin ja muutamalle hehtaarille rakentaa kummasti jo kerrostalojakin.

Mielestäni tämä 25 000 asukasta on lähinnä todellisuuteen perustumaton täky, jolla asiaan perehtymättömät ihmiset on saatu Malmin kentän tuhoamisen kannalle. Valitettavasti.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Pitäkäämme mielessä myös Talin golf-kentän potentiaali. Erinomaista rakennusmaata hyvällä paikalla. Harvojen ja valittujen vapaa-ajan käytössä ja vain kesäisin.

Toimituksen poiminnat