kalevikamarainen

”Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi”

Ari Pesonen kirjoittaa karuselliin nostetussa blogissaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön presidenttiehdokkuudesta lähinnä hänen Nato-kantansa valossa. Blogin sanoma lienee se, että Nato-jäsenyyttä pitää hakea heti, vaikka presidenttipuolue Kokoomuskaan ei tuoreen puoluekokouspäätöksen mukaan niin halua tehdä.

Siksi Niinistö on blogistin mielestä väärä presidenttiehdokas Kokoomukselle. Ongelmallista Pesosen mukaan on niin ikään Niinistön ikä (alta 70 vuotta). Konkreettinen perustelu ikääntymisnäkemykselle on se, että Niinistön suussa Ukraina ja Unkari menivät kerran sekaisin ja että nähtävissä on vanhuuden kankeutta. 

Kirjoitin blogiin kommentin, jossa totesin, että Nato-myönteinen Konrad Adenauer valittiin Saksan liittotasavallan liittokansleriksi 73-vuotiaana ja että Saksasta tuli Nato-jäsen liittokanslerin ollessa 79-vuotias. Sanomani oli siis se, ettei järjenjuoksu ole iästä kiinni enkä ole havainnut kenenkään muun kuin Pesosen kiinnittäneen huomiota Niinistön järjenjuoksun heikkenemiseen.

”Keskustelu” eteni niin, että Pesonen vertasi Saksan liittotasavaltaa Neuvostoliittoon, arveli minun ”hourivan” ja henkisen tilani muutoinkin olevan epävakaa. Pian tämän jälkeen hän poisti kummankin kommentit (sanatarkka kommenttiketju lienee tallella Pesosen tietokoneella).

Koska karuselliin nostetun blogin kantava voima on keskustelun kohteen ikä, ei liene kohtuutonta vaatia, että ikää saa kommentoida rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi. Tämän asian luulisi olevan sekä blogistin että blogisivuston ylläpitäjän intressissä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistan, että vuoden 2006 presidentinvaalien debateissa Niinistö oli ainoa NATO-jäsenyyden kannattaja. Hän tosin puki sen muotoon: "Uskon, että enemmistö suomalaisista olisi valmis kannattamaan "eurooppalaisempaa NATO:a""

No, siitä lausumasta sukeutui sitten silloiseen someen irvailuja tyyliin "eurooppalaisempi NATO on vain Saulin päässä".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ikään vetoaminen on kyllä perusteluista heikoin, esim prof. Arvo Ylppö tuli isäksi Niinistön ikäisenä ja seitsämänkymppisenä vielä uudestan, eikä Jörnd Donneria, jonka rinnlla Niinistö on vielä poikanen voi seniliinä pitää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mick Jagger tuli isäksi 72-vuotiaana.

Muistan, kun Arvo Ylpön satavuotissyntymäpäivänä haastateltiin häntä TV:ssä ja toimittaja kysyi jotain liittyen vanhusten terveysongelmiin, niin Ylppö mietti hetken ja totesi sitten: "En minä tiedä, kun minä olen lasten lääkäri".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset