kalevikamarainen

Apulaispormestari Sinnemäki ei osanne hävetä

Helsingin kaupungin tuleva apulaispormestari Anni Sinnemäki ajaa innokkaasti maailman kulttuuriperintökohteeksi kelpaavan Malmin lentoaseman tuhoamista. Ristiretkellään Sinnemäelle ovat kelvanneet myös vaihtoehtoiset faktat (tuoreessa radiohaastattelussa hän vaikenee Sipoolta valtion myötävaikutuksella saaduista maa-alueista).   

Kaupunginvaltuutettu Björn Månsson on Helsingin Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan sitä mieltä, että määräys Malmin lentoaseman hangaarin tyhentämisestä on tahallista kiusantekoa. Itse olen ollut samaa mieltä jo aiemmin ja odottelenkin laillisuusvalvojien kannanottoa menettelyyn. Valtakuntamme päälehti Helsingin Sanomat on jostain syystä ollut ihmeen hiljaa.   

Todennäköinen pormestari Jan Vapaavuori haukkui kunnallisvaalien alla pääministeri Sipilän Malmin lentoasemaa koskevan kommentin maan rakoon. Samaan hengenvetoon Vapaavuori kuitenkin totesi:

”Valtion etu menee kaupungin edun edelle ja katson, että Santahaminan varuskunta-alueen säilyminen on kansallinen etu.”
Sittemmin Vapaavuori on toistanut valtiomiesmäisen näkemyksensä Malmin lentoaseman kohtalosta uudelleen. Sinnemäki ei liene vastaavaa kommenttia esittänyt. Päinvastoin, hän on iloinnut Malmin tuhosta iloitsevan Otso Kivekkään valinnasta valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.

Sekä Vapaavuorella että Sinnemäellä on yhteistä historiaa. Molempia yhdistää tuntemus maan tavasta, joka ilmenee sinänsä rahallisesti vähäpätöisessä mutta periaatteellisesti tärkeässä yhteydessä:

”Ministeri Vapaavuori ei halua kertoa tapaamisen sisällöstä eli minkä takia ministerit istuivat yhdessä pitkän ja kostean illan perinteikkäässä taiteilijaravintola Elitessä Töölössä.

- Se on totta, että julkisuuslaki koskee myös meidän kuitteja, mutta onneksi julkisuuslaki ei kuitenkaan koske ministerien keskinäisiä keskusteluja. Kyllä siinä illan mittaan tuli käytyä läpi useampi asia.”

Äpärälapsilla on äitinsä, vaikka isä voi jäädä hämärän peittoon. 

Terveisin Kalevi Kämäräinen 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miksi ei rakenneta korkeampia taloja, jos tonttimaa on vähissä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Korkeampia taloja rakennetaan vaikka tonttimaa ei ole vähissä. On Sipoolta otetut alueet, Tuomarikylän ja Viikin pellot, Vartiosaari, Kivinokka, .... Jos harpin kärki isketään Rautatientorille, niin 30 km säteen sisään saadaan Helsingin nykyiselläkin asukastiheydellä asutettua yli 4 miljoonaa asukasta. Jos tonttimaan puute on rakentamisen esteenä Suomessa, syynä ei ole maan puute vaan se, että sitä ei kaavoiteta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onkohan sataprosenttisen varmaa, ettei Malmin alueella esiinny apilakirjokääriäistä?

Taajaan rakentamisen etu pääkaupunkiseudulla on se, että kenelläkään ei ole aivan hirvittävän pitkä matka lähimpään leipäjonoon. Olisi kuitenkin parempi puuttua syihin jotka aiheuttavat leipäjonot kuin rakentamiseen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Voisiko joku myydä liito-oravan paskaa? Malmilla kaivataan.
Lisään; Vapaavuorella on valtiomiesmäinen näkemys. Sinnemäellä kyseinen ominaisuus on luonnon vastainen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei tarvinne tyytyä kaupallisiin konsteihin, kun luonnollisesti löytyy. Jostakin syystä viherpiipertäjät ovat olleet kehityksestä hiljaa, ehkä tämä on sitten vain höpsönpöpsön.
http://yle.fi/uutiset/3-9248597
https://www.facebook.com/notes/hannu-oskala/parahi...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jotenkin surettaa se, että asioita ajetaan niin, että hyökätään toista mieltä olevia henkilöitä vastaan. Itse arvostan paljon enemmän asiassa pysymistä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mikäs tässä on asiatonta?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HannuKuukkanen kuva
Hannu Kuukkanen

Sinnemäen luonnetta, kaavoituksesta vastaavana henkilönä, kuvaa erinomaisesti ns. "piiskaraha". Kaupungin kaavoittaja saa jokaisesta kaavoitetusta neliöstä bonusta. Mitä luulette Helsingissä tuolla piiskalla tapahtuvan? Jäljet hirvittävät jo nyt. Tietysti Sinnemäki on vain työrukkanen mutta vihreän liikkeen edustajana hän toimii takkinsa kääntäen, arvojaan vastaan, kaavoittamalla innokkaasti viheralueita jotka ovat kaupunkimme asukkaiden henkireikiä ja ikkunoita yhä etääntyvään luontoon.
Lue lisää Helsingin kaavoitusmielivallasta jota Sinnemäki johtaa korkeimpana vastuullisena "virkanaisena":
http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.fi/2017/1...
Ja seuraava avoin kirje:
http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.fi/2017/1...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset