kalevikamarainen

Haluaako Arto Luukkanen olla Suomen Jozef Tiso?

Perussuomalainen varakansanedustaja ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi Arto Luukkanen on vihastunut tuoreen sisäministeri Maria Ohisalon puheista, joiden mukaan ”Ohisalo kertoi haluavansa ministerinä kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan suuntaa, myös tapaa, jolla ihmiset aiheesta puhuvat. Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja…" 

(https://www.is.fi/politiikka/art-2000006143765.html)."

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277373-natsittaja-ohisalon-pitaa-vastata-puheistaan

Sitaatista ei ole pääteltävissä, onko Ohisalon kohteena jokin puolue, mutta pappi Luukkasen mielestä "Ohisalo tarkoitti tietenkin perussuomalaista puoluetta." Jos yhteys on noin selvä, haluaako Luukkanen olla Suomen Jozef Tiso?

http://www.delet.sk/public/portal/content/tuka2.jpg

http://www.cornellpress.cornell.edu/book/?GCOI=80140100513120

Terveisin Kalevi Kämäräinen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Siinä on kyllä hieman ristiriitaa, että samaan hengenvetoon sanoo haluavansa vähentää vihapuhetta, ja heti perään nimittelee toisia alhaisimmilla termeillä joita sanakirjastaan löytää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 1

Käyttämäsi terminologia vihapuheesta ei oikein aukene. Suomessahan on ihan laillista olla trolli tai tunnustaa kansallissosialistista ajatusmaailmaa.

Ilmiöstä tekee kiinnostavan juuri se että niin moni noita harrastava yrittää turhaan asian kiistää jäätyään kiinni pöksyt kintuissa. Ollaanko silloin ihan rehellisin aikein liikenteessä?

Tänään epärehellisyydestään riensi ilmoittamaan Luukkanen. Teki sen jopa ihan vapaaehtoisesti.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Koko vihapuheen määritelmä on usein hatusta vedetty. Rikas haluaa tienata hyvin ja maksaa köyhälle huonoa palkkaa. Vihaako rikas köyhää? Viha ei välttämättä ole oikea termi. Rikas on vain ahne. Ensimmäisiä kertoja törmäsin etuliitteen "viha-" villiin väärinkäyttöön feministien taholla. Naisviha. Jos feministeiltä kysyy, naisvihaa on vähän joka puolella. Mutta onko "viha" ollenkaan oikea ja rehellinen termi tarkoittamaan sitä suhtautumista, jota feministit käytännössä tarkoittavat termillä? Ei ole, vaan kyse on suorastaan tahallisesta liioittelusta kommunikoinnissa, jotta sanoma kuulostaisi sensaatiomaisemmalta kuin se onkaan. Sama pätee "vihapuheeseen". Harvoin puheessa on esitetty "vihaa" sanan todellisessa merkityksessä. Mutta jos on, niin kyllä natsi-termin käyttäminenkin osoittaa siinä tapauksessa ihan vastaavaa "vihaa".

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #8

# 8

Älä sotke asioita joilla ei ole mitään tekemistä vihapuheen kanssa. Ellet sitten halua tehdä sitä tarkoituksella, ja siinä vaiheessa lukija tulee miettineeksi motiivejasi, tai niitä jotka ovat sen taustalla.

Miksi rikkaan pitäisi vihata "köyhää" eli pienempituloisempaa? Nykyisin ne voivat luontevasti istua jopa samassa pöydässä. Toista oli joskus ennen unionia jolloin meilläkin oli sääty-yhteiskunta.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #10

Nyt keksin: halventava puhe olisi pääsääntöisesti oikeampi termi kaikkeen mitä feministit tai nyt nämä poliitikot kutsuvat vihapuheeksi. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, väittämättä vihaksi sitä joka ei ole vihaa.

Väännän rautalangasta. Feministi sanoisi että vitsi tyhmästä blondi naisesta on vihapuhetta. Ei ole, vaan halventavaa puhetta, ja sekin huumorimielessä. Mies joka kertoo blond-vitsin ei vihaa naisia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #23

# 23

Enpä ole kuullut yhdenkään feministin tai kenenkään muunkaan väittävän blondivitsejä naisvihan ilmenemismuodoksi. Miksi sellaista kannattaa edes väittää?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #8

Mittler, ei vihapuhemääritelmä ole hankala. Perussuomalaiset ja vihapuhujat pyrkivät aktiivisesti vaihtamaan tolppien paikkoja.

Viha tunteena eikä vihan määrä määritä vihapuhetta, vaan vihapuheelle on ihan oikea määritelmä:
"Vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjaa suvaitsemattomuuteen. Tämä koskee niin aggressiivista suvaitsematonta kansalaismielisyyttä kuin vähemmistöjen, siirtolaisten, ja siirtolaistaustaisten ihmisten syrjintää ja vihamielisyyttä heitä kohtaan."

Kyseistä määritelmää poliisi käyttää määrittäessään termiä vihapuhe.

https://www.poliisi.fi/vihapuhe

Ohisalo sanoo puheessaan, ettei pelkää natseja. Mittler varmaan tietää, että Suomessakin on uusnatsijärjestöjä, jotka haluavat ääntään kuuluviin. He ovat masinoineet viime vuosina aggressiivisia solvauskampanjoita ja jopa väkivaltaisia mielenosoituksia. Ohisalo kertoo, ettei pelkää natseja eikä anna näiden häiritä työtään. Ja sinä haluat jostain syystä tulkita Ohisalon lauseen vihapuheeksi!!??

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Josef Tiso? Onkos tämä joku vekkuli kisailu Puna Savolaisen kanssa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tiso hirtettiin Bratislavassa 18.4.1947 .

Tuskin kukaan haluaa kulkea Tison viitoittamaa tietä hirttolavalle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Haluaako Luukkanen olla kuin Tiso? Nykyäänhän pääsee lopputuloksesta helpommalla sivistyneissä länsimaissa.

X

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.K:" Jos yhteys on noin selvä, haluaako Luukkanen olla Suomen Jozef Tiso?"

Eihän meillä muita natseja ole maassamme, kuin perussuomalaiset..ainakin jos uskoo esim. tämän lehden palstoja.
Linkit nyt kuitenkin hieman ontuu..osa jotain kummaa ulkomaata, sitten se missä olisi kuva(jonka luultavasti ymmärtäisin) antaa tulokseksi;

"Forbidden
You don't have permission to access /public/portal/content/tuka2.jpg on this server."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Taitaa Kämäräinen käydä ylikierroksilla vain onko kyseessä mahdollisesti jokin tuiki raadollinen syy?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jozef_Tiso

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Arvelin jotain muuta, mutta itse tietänet paremmin...

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Eihän suomessa ole muuta kuin niitä jotka haluaa joko heittää kaikki eriväriset polttouuneihin tai sitten tuoda kaikki lähi-idästä suomeen...ainakin jos uuden suomen palstoihin on uskominen

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ilmoitan virallisesti: en halua. Ja suomeksi: öööö....en nyt ymmärtänyt miksi tämä tuli tähän mutta...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No etkös sinä oppineena miehenä voi perustella? Kuulostaa nimittäin hiukan epämääräiseltä tämä:"ilmoitan virallisesti: en halua. Ja suomeksi: öööö....en nyt ymmärtänyt miksi tämä tuli tähän mutta..."

X

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Mikä tämä juttu on? Eivätkö perussuomalaiset ymmärrä ja osaa enää muiden kuin perussuomalaisten suomea. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joku kommentoija, tällä kertaa Luukkanen, tuo sen näin selvästi esille. Onko heillä erilainen suomen kieli? Missä päin Suomea sitä puhutaan, perus Suomessako ja missä päin se on?

Halutaanko tämän kaltaisilla pienillä detaljeilla tuoda esille sitä EU:n perustetun kansallismielisten ryhmän, johon perussuomalaiset liittyivät, paremmuutta? Tarkoittaen muut eivät ymmärrä, mitä me puhumme, ja me emme ymmärrä mitä muut puhuvat, mutta me olemme parempia.

Tuohon kysymykseen haluaako Luukkanen olla, Tiso, hän osannee vastata itse, vaikka jutun henkilöllä ja kyseisellä blogistilla ilmenee joitakin samankaltaisuuksia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.H:" Eivätkö perussuomalaiset ymmärrä ja osaa enää muiden kuin perussuomalaisten suomea. "

Voihan se olla niin, että kun itsekin olen monessakin asiassa perusSmyönteinen, niin ymmärrän kohtuu helposti mitä Luukkanen tuossa kertoo. Ja vaikka itselläsi on tuolla profiilissasi todettuna, että aiheita ja asioita tarkkailee ja ongelmallisuuksia pähkäilee, niin jos et kuitenkaan saanut siitä kiinni, niin koitetaan taivuttaa..;

Ensin, Kämäräisen blogin otsikko: "Haluaako Arto Luukkanen olla Suomen Jozef Tiso?"

Sitten..nyt tulee se vaikea kohta, yritä olla tarkkana..

Luukkanen tulee ja vastaa: "ilmoitan virallisesti: en halua."

Painotus tuossa on sanaparilla "en halua", joka siis on suora vastaus tuohon KKämäräisen esittämään kysymykseen bloginsa otsikossa.

Jos vielä jäi epäselvää, niin älä epäröi kysyä. Olen täällä auttaakseni.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #36

Minä ymmärsin, tuon kohdan selvästi, mutta ymmärsikö Luukkanen kaikkea lukemaansa tai ylipäätään muiden ajatuksia "Ja suomeksi: öööö....en nyt ymmärtänyt miksi tämä tuli tähän mutta..."

Tuo oli siitä suomen kielestä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Ohisalo kertoi haluavansa ministerinä kääntää paitsi turvapaikkapolitiikan suuntaa, myös tapaa, jolla ihmiset aiheesta puhuvat. Me voimme torjua vihapuhetta. En pelkää puhua näistä teemoista vihreiden puheenjohtajana. Mä en pelkää trolleja, mä en pelkää natseja…"

Selvästi kyseinen öljy paronin puoliso tuossa kertoo ihmisistä, jotka puhuvat tavasta puhua turvapaikkapolitiikasta. Kertoo myös että sitä tapaa pitää muuttaa, onko se sitten näiden "pissis tyttöjen/ponihäntä pikkupoikien" trendikästä uutta kieltä.

Ainakin kovin hanakasti on estänyt oppositio puolueiden kannattajia ja edustajia kommenttoinin twittuilu alustalla.

Hän ei pelkää Natseja?. Aikooko hän lopettaa Vihreän puolueen?. Itse muistan elävästi Berliinin muurin murtumisen ja YLE toimittajan haastattelema korkea-arvoinen sotilas sanoi: "Siirrymme sisarpuoleemme Vihreisiin".
http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220951...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Seiskalehden toimittajan tasoinen kommentti, kannattaa kysyä saisiko tehdä pari juttua.

Sisältöä ei ole, mutta kirjaimia paljon.

Ohisalolla ja Saksan vihreillä onkin paljon yhteistä

Silmien avaaminen joskus voi helpottaa.

MItes muuten ne kommunistit ja sisällissota, kyllä sielläkin oli varmasti pari vihreää agenttia, saatikka sitten toisen maailmansodan aikana.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Edesmennyt "ossi" Marcus Wolf veisaa hoosiannaa opetuslastensa kunniaksi. Stasi oli korkean profiilin organisaatio Halosen "Wunderlandissa", samaa saksalaista tehokkuutta, joka ilmenimaailmansodassa Hitleristä huolimatta. Ko tehokkuus oli vain itäisessä, orjuuttavassa kontekstissä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Aika paljonkin on yhteistä, koska valuvat henkistä kotia kohti politiikassaan (vasemmalle), mutta se on sinunkin henkinen koti.

Tuo berliinin muurin juttu löytyy YLEn arkistosta ja Vihreän liikkeen perustajat ovat stalinistinen ongelmajäte, johon kuuluu natsitkin. Kaikki se sorto, eriarvoisuus, kaikkien tasapäistäminen on juuri marxilaishörhö humpuukia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Otsikon aiheesta en tiedä, mutta Ohisalon kommentointi itsessään on hyvinkin samankaltaista k. -70 lukulainen kommarien ja sossujen poliittinen liturgia.

Siitäkin oli realismi kaukana.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ennemminkin pitäisi kysyä miksi Luukkanen jatkaa persublogeiluaan vaikka kahdet vaalit on käyty ja Luukkasen osalta hävitty.

Eli hakeeko Luukkanen hillotolppaansa nyt PS-puolueen puoluetoimistolta?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Aika kaukaa haettu vertaus K.Kämäräiseltä . Mutta sananvapauden nimissä ok mielipide .

Ja kyllä Ohisaloa saa kyseenalaistaa .

Onko kyseessä "Krimin" tyyppisiin vihreisiin miehiin verrattava .(tuplavihreä)
Joka Suomen portit aukaisee mielellään kun jos iso ryntäys tulee vieraitten maitten tuntemattomia ihmisiä ??

Siinä tilanteessa jakaantuu Suomi kahtia hetkessä .

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ehkä kaukaa haettu, jolloin painii täsmälleen samassa sarjassa kuin Luukkasen "järkeily" omassa blogissaan.

X

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tottakai Ohisaloa saa kyseinalaistaa, mutta on erikoista, että Luukkanen tekee sen ennenkuin Ohisalo on tehnyt ensimmäistäkään ministeritoimea.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Luukkastakin voi kyseenalaistaa , miksei ota Ohisalon pyöräilyurheilusta mallia ?

Kannattas monen muunkin aivan varmasti ottaa .

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaiset ovat kauhuissaan, kertoi Mari Rantanen edellisessä blogissaan. Luukkanen näyttää olevan paniikissa.

Mistä tämä dosentin paniikki oikeastaan kumpuaa? Ohisalo kertoi, ettei hän pelkää natseja. Eikö tämän pitäisi olla ennenkaikkea hyvä asia, ettei puoluejohtajiamme pienen öykkärilauman toimilla voida suitsia?

Luukkanen katsoo kuitenkin kirjoituksessaan, että Perussuomalaiset ovat hänen nähdäkseen ja vastoin puolueen omia vakuutteluja, natsien puolue. Ja että heitä pitäisi kaiketi myös pelätä?

Pelosta ei koidu mitään hyvää. Perussuomalaisia on kyllä pelätty. Urpilainen pelkäsi persujen kannatuksen nousua niin paljon, että lähti vakuushölmöilyyn. Vakuudet maksavat meille edelleen, vaikka vakuutena olleet lainat on jo annettu pääosin anteeksi. Ohisalo pyrkii aktiivisesti pelolla johtamisesta pois.

Persujen pelko näyttää yltyvän paniikiksi. Luukkasen puoluesihteerikampanja näyttää ulkopuolisesta varsin huvittavalta. Mutta ehkä tuo persuaktiiveihin uppoaa. Valtionhoitajilta nuo eivät kyllä vaikuta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Perussuomalaiset ovat kauhuissaan, kertoi Mari Rantanen edellisessä blogissaan."

Iso mies ja levittää valheita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mari Rantanen kertoi kyllä blogissaan olevansa kauhuissaan. Moni kommentoija kertoikin Rantaselle, ettei kauhuissaan ollessa kannata pyrkiä tekemään päätöksiä. Ensin kannattaa rauhoittua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Arto Luukkanen on Suomen François Rabelais.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ohisalo kertoi lehtihaastattelussa, että "– Sisäministerin salkun kautta esimerkiksi ilmastonmuutoskysymys on pöydälläni. "
Tuleeko kovakin vääntö kun nyt jo kaksi ministeriötä taistelee ilmastoherruudesta.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Maria Ohisalo on viisas nainen. Kun hän on todennut, jossakin iltapäivä lehdessä, ettei hän pelkää trolleja, rasisteja ja natseja. Uskon siihen olettamukseen, ettei hänen tarvitse, eikä tosiasiassa meidän muidenkaan, pelätä mainittuja tahoja, koska niitä ei ole. Vai oletteko tavanneet henkilöitä, jotka ovat tunnustaneet olevansa, joko trolli, rasisti tai natsi. Minä en ole, todennäköisesti ei Ohisalokaan. Eihän heitä näy missään muualla, toisten kirjoituksissa, joissa jokainen vuoronperään kieltäytyy kuulumusta mihinkään noista. Kerta kaikkiaan, mitä pelättävää heistä voisi olla, jos heitä ei ole.

Onko Luukkasen blogi, sitten Ohisalon lausumasta, hänen ja hänen kaltaistensa tunnustautumista kuulumisesta, johonkin noista ryhmistä. En tiedä, koska en ole lukenut kyseistä blogia, mutta jos näin on, se on hänen häpeänsä. Eikä heitä silti tarvitse pelätä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No mutta sepä hyvä tietää. Kaikki asiat selviää ihan vaan kysymällä: Oletko....? Ja jos vastaus on ei, niin se oli sitten siinä. Kunpa kaikki siihen tyytyväisitkin.

Eli kun seuraavan kerran kysyt: Oletko rasisti ja kaveri vastaa: En ole rasisti, mutta... Niin sano vaan reilusti nyt turpa kiinni, vastasit jo, en halua kuulla enempää.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Yleensä tuo kieltäytyminen kuulumasta johonkin tekstissä esiintyviin ryhmittymiin, tulee esille, kun joku yrittää toisesta tällaista esittää. Ja keskustelu lähtee kulkemaan kuvailemallasi tavalla ” En ole rasisti, mutta...”. Me elämme avoimessa maailmassa, jossa avoimuutta ylistetään ja kannatetaan siellä, missä siitä on hyötyä. Elämmekö harhassa, jos kuvittelemme elävämme avoimessa maailmassa, jos näitä vaarallisia ajatuksia tuodaan, esille, mutta kukaan ei tunnustaudu, aatepiirissä eläjäksi. Ehkä siihen on syynsä, se hyväksyttävyys suuressa mittakaavassa ja hyvä niin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

– Sananvapauden arvo on mennyttä, ja nyt somessa monesti tyhmin mahdollinen mielipide voittaa. Nyt olisi tärkeää palauttaa aidon sananvapauden arvo yhteiskunnalliseen keskusteluun.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006142687.html?fb...

Toimituksen poiminnat